Webáruház
www.rogertechnology.com

Fontos tudnivalók az automatizáslással kapcsolatban!

Kedves látogatók! Ez a rövid útmutató néhány fontos tanácsot és ötletet kínál  Önöknek az otthoni automatizálás területén.


Bevezetés:
 

Bármely automatizálási termékünket választja otthonában, illetve munkahelyén, feltétlenül vegye figyelembe a következő tényezőket:

  • Az automatizálás az Ön igényeihez igazítja  a kapu, ajtó, garázs és korlát nyílászáróit.
  • A termékek előállítása összhangban van a biztonsági előírásokkal, és megfelel a mai környezetvédelmi politikának.
  • Az automatizálás felismerése és definiálása.
  • A kiválasztott termék telepítése szakembert kíván.

 


A kapuszárnyat mozgató motor:

Az automatizálás során az első lépés, hogy a kapuszárny típusának megfelelő kapumotort válasszunk (szárnyas kapuk, tolókapuk, garázsajtók és korlátok). Miután eldöntötte a megnyitás típusát, el kell dönteni, hogy milyen nyitót kíván automatizálni. A motor kiválasztására ügyelni kell, ugyanis ez biztosítja a nyitás helyes mozgását. Attól függően, hogy milyen fajtájú kapuról van szó, a motor lehet szimpla vagy dupla. A lengőkapuk kimondottan dupla ajtajúak. Ha a külsőségek sokat jelentenek számunkra, abban az esetben a motor lehet földbe süllyesztett is. Az ajtók vagy a garázskapuk esetében a motorválasztás attól függ, hogy garázsa kapujába egyensúlyozó vagy metszeti főajtót szeretne telepíteni. A kapu helyes mozgását álló vagy végálláskapcsolóval automatizálhatja, amely lehetővé teszi a megfelelő nyitást és zárást. A végálláskapcsolók általában lengőkapukhoz ajánlottak, míg más megnyitások mechanikus vagy mágneses kapcsolókra korlátozódnak. Mindig tartsa szem előtt, hogy a motor méretezése és alkalmazása függ a kapu jellemzőitől (magasság, hosszúság, tömeg, redőnyfajta), területi elhelyezkedésétől, az éghajlati viszonyoktól és az erős széltől. Leginkább azonban attól függ, hogyan szeretné hasznosítani. Mi garanciát vállalunk a hosszú élettartamra és a karbantartásra.


 

 

Az irányítás:  egy gombnyomásra!

Egy egyszerű gombnyomással beindítható az automatizáció. Technikailag távirányítónak nevezték el, ami rádióállomáson keresztül valósul meg. A hordozható távirányító a leggyakrabban használt automatikai készülék (kapuk, garázskapuk kezelésére és közúti akadályok megszüntetésére). A távirányítás elengedhetetlen része: az adó és a vevő közötti minőséges kommunikáció. A távirányítót egy belső akkumulátor működteti. Amennyiben több automatizálási parancsot kíván végrehajtani, válassza a többcsatornás távirányítóinkat. Az elektronika tartalmaz egy központi vezérlőegységet. Az automatika a hozzácsatolt rádiófrekvenciás modullal vezérelhető.
Biztonság:

Miután a motor és az elektronikai elemek beszerelése megtörtén, a biztonsági kiegészítők elkészítése következik. Ahhoz, hogy az automatizálás kellően produktív legyen, elengedhetetlen a biztonságra való figyelem. Ilyen például a fotocella érzékelője, mely a megfelelő hatótávolságba kerülő akadály esetén jelez a vezérlőegységnek. A vezérlőegység akadály esetén azonnal leáll. A fotocellák mellet, a villogó fény is kitüntetett szerepet játszik a biztonságban. Ez úgy működik, hogy jelzést ad a közelben lévő személynek, majd megvilágítja a területet. Tegyük fel, hogy távirányítója valamilyen okból kifolyólag nem működik, esetleg megfeledkezik a használatáról vagy véletlenül elhagyja. Ekkor sem kell megijednie, hiszen az oszlopra vagy a falra szerelhető verziók (digitális

 

Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Roger Technology

Kizárólagos importőr:
Motors For Gates Kft -
2040 Budaörs
Gyár u. 2.
(Telepen belül: Gutenberg u. 137.)

Kapcsolat

email: info@rogertechnology.hu
web: www.RogerTechnology.hu
web: www.RogerBrushless.hu

Jogi Információk

Az oldallal kapcsolatos jogi információk megtekintése
Adatkezelési tájékoztató

Webáruház

Vásároljon ROGER kapunyitó termékeket a kapumotorbolt.hu oldalon.